Saturday, December 20, 2008

for your information

hye readers

it about 4 hours from now i'll be depart from jakarta straight to KUALA LUMPUR MALAYSIA.... i really cant wait anymore...sabar ye midie kjp je lagi...


fyi.. i'm the only 1 person who going back today from UNIVERSITY MOESTOPO...i repeat THE ONLY 1...HUHUHU sedey!!!


hehehe but thanx to din and azlan...diorng nk temankan aku sampai airport n willing to temankan aku smpai aku masuk dalam..uhuhuhuh terharu sgt!!


azlandin


btw m going to the airport by x-tranz wic only cost me IDR35k...huhu not bad la compare nak naik teksi..mahal.. xde duit!

x-trans
ok readers...while i'm in malaysia...i'll be rare to online!! becoz i think thre will be ALOT of interesthings to do instead of blogging..huhuhu so i'll be updating my blog in 2 weeks later...see u guys next yer n happy new year to all my fwenz..

tagged by kak yana AGAIN!!!


FUH.....

tgk soklan die kan cm.............speechless..xpnh la plak dapat tag cmtu...

sexy pics???hahahahha sexy ke aku??heheheh

btw a picture worth a thousand words!! am i ryte???


so is up to you readers to judge me!!


So this is it:

1. Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi. (euww... what the hell!) hahaha

2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi. Sertakan!!! (Semangatnya -_-)

3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda? (should I??)

4. Tag 5 rakan-rakan anda yang seksi

5. Selamat berseksi.

i called it sexy because of my posing!!! hehehhehe kayak model sedang peragkan jam..heheh


i really LOVE diz picture!! i think my smile is quite sexy..this is my opinion je..kalau korng xstuju pls leave a comment...ok?last but not least about this photo.. i took it when i was in the hotspring in yamagata, japan...in here u have to be totally NAKED!!! and for real i did it..hehehe...sexy ke? hurm boley ler...hahahhaha


ok now i wanna tag:
*epol
*laila
*ika
*fardiana
*kak mala


Friday, December 19, 2008

Ucapan Merry chris... & Selamat hari Nata..??


assalamualaikum!!!!

sedikit peringatan buat teman2 seperjuangan..


LAILAHAILLALLAHPenting!!!Seorang bekas biarawati kristian yang masuk Islam memberitahu dalam ceramahnya haram bagi seseorang umat Islam ucap Selamat Hari Nata.. atau Merry Christ... dan sewaktu dengannya.


Jika anda ucap Gong Xi Fa Chai, maksudnya Selamat Tahu Baru Cina (WALLAHUALAM). Happy Deepavali Selamat Menyambut Pesta Cahaya (WALLAHUALAM), tetapi maksud Selamat Hari Nata.. atau Merry Christ... dan sewaktu dengannya adalah Sejahtera Keatas Tuhan Yesus (NAUZUBILLAH).Dengan perkataan sahaja kita boleh rosak akidah, yakni murtad. Kita umat Islam beriman LAILAHAILLALLAH yakni TIADA TUHAN DISEMBAH SELAIN ALLAH, jadi ucap Sejahtera Keatas Tuhan Yesus untuk apa (NAUZUBILLAH)?

Sebarkanlah perkara ini, berdosa kita jika tak sampaikan benda yang hak.NAUZUBILLAH.

LAILAHAILLALLAH

sumber: epol...thanx

Thursday, December 18, 2008

tazkirah jumaat!!!

hye readers...

memandangkan hari ni hari JUMAAT..sedikit tazkirah ingin aku share ngan korang buat renungan kite bersama...renung2kan dan selamat beramal...


JUMAAT mempunyai banyak keistimewaan dan kemuliaannya. Jumaat penghulu segala hari ialah hari yang Allah pilih untuk menjadi hari besar dalam seminggu bagi kehidupan Muslim. Syaikh Ibnul Qayyim dalam bukunya Zaadul Maad mencatatkan: “Hari Jumaat ialah hari yang paling komprehensif untuk beribadah. Kemuliaan hari ini bila dibandingkan dengan hari lainnya dalam seminggu, laksana kemuliaan Ramadan dibandingkan dengan bulan lainnya dalam setahun. Waktu mustajab pada Jumaat, seperti waktu mustajab pada malam lailatul qadar pada Ramadan.”

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah, Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Sebaik-baik dan semulia-mulia hari terbit matahari padanya ialah hari Jumaat.” (Hadis diriwayatkan oleh Abu Daud) Tidak diragui lagi bahawa sebaik-baik hari bagi orang Islam adalah Jumaat. Pada Jumaat, Allah menciptakan Adam sebagai manusia pertama di muka bumi dan Allah menurunkannya ke bumi juga pada Jumaat. Pada hari itu jugalah Allah terima taubat Adam yang melanggar larangan-Nya ketika di syurga. Adam wafat pada Jumaat.

Berdasarkan banyak keterangan hadis sahih, diyakini kiamat akan terjadi pada Jumaat. Itulah hari kita bertanggungjawab atas segala amal baik dan buruk yang selama ini kita perlihatkan atau sembunyikan ketika hidup di dunia. Pada hari itu juga kita akan sengsara dan menyesal untuk selamanya atau sangat bahagia untuk sepanjang masa. Selain itu, banyak lagi peristiwa penting yang berlaku pada Jumaat yang meninggalkan sejarah untuk kaum Muslimin antaranya kemenangan Nabi Muhammad SAW dalam perang Badar dan sekali gus dapat memasuki kota Makkah. Sementara pasukan Salahuddin Al-Ayyubi beroleh kemenangan dalam pertempuran Hittin dan berjaya membebaskan Baitulmaqdis daripada cengkaman orang Kristian. Peristiwa lain tidak kurang penting untuk diingati ialah berhasilnya Umar Al-Khattab menyelamatkan kota Palestin.

Kemuncak kepada kemuliaan, keagungan dan kebesaran Jumaat ialah apabila Allah mewajibkan solat fardu Jumaat bagi lelaki sementara hari lain mereka diwajibkan menunaikan solat Zuhur. Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Solat Jumaat wajib bagi setiap Muslim, dilaksanakan secara berjemaah kecuali empat golongan iaitu hamba sahaya, orang perempuan, anak kecil dan orang yang sakit.” (Hadis riwayat Abu Dawud dan Al-Hakim) Orang perempuan tidak wajib melaksanakan solat Jumaat. Bagaimanapun, jika mereka turut melaksanakan solat Jumaat, hukumnya sah dan tidak perlu mengerjakan solat fardu Zuhur lagi. Wajib dan penting solat Jumaat dijelaskan dalam firman Allah yang bermaksud: “Wahai orang beriman! Apabila kamu diseru untuk menunaikan ibadah solat pada hari Jumaat, maka hendaklah kamu keluar dan berjalan (dan berhimpun) untuk mengingat Allah dan hendaklah kamu semua meninggalkan segala urusan perniagaan (jual beli). Yang demikian itu adalah suatu kebaikan bagi kamu jika kamu mengetahuinya.” (Surah al-Jum’ah, ayat 9) Kita diminta membersihkan diri sebelum melangkah ke masjid, berpakaian bersih dan digalak memakai wangian. Jangan lambat ke masjid kerana dikhuatiri tidak mendapat pahala solat Jumaat. Seelok-eloknya pergi awal kerana banyak keistimewaannya bagi mereka yang datang awal ke masjid untuk solat Jumaat.
Diriwayatkan Imam Ahmad dan dihukumkan sebagai hadis hasan oleh Al-Albani, daripada Abu Ghalib, daripada Abu Umamah mengatakan bahawa Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Pada Jumaat, malaikat duduk di pintu masjid. Mereka membawa lembaran catatan amal dan menuliskan pahala bagi orang yang masuk masjid. Jika imam keluar maka lembaran catatan itu ditutup.” Adalah rugi dan malang sesiapa sengaja melalaikan atau meninggalkan solat Jumaat tanpa sebarang uzur yang diharuskan syarak ke mereka tergolong melakukan dosa besar dan Allah membuat hati mereka tertutup, tidak mampu merasakan nikmat Islam serta merasakan lazatnya keimanan.
Diriwayatkan Imam Muslim daripada Abdullah Umar dan Abu Hurairah, bahawa kedua-duanya mendengar Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Kebinasaan terhadap kaum yang meninggalkan solat Jumaat atau Allah akan menutup hati mereka, kemudian menjadikan mereka orang yang lalai.” (Hadis riwayat Muslim, An-Nasa’i dan Ibnu Majah) Diriwayatkan oleh At-Tirimizi daripada Abu Ja’d Adh-Dhamri bahawa Rasulullah SAW bersabda bermaksud: “Barang siapa yang meninggalkan tiga kali solat Jumaat kerana menganggap remeh, nescaya Allah akan mencop hatinya.” (Hadis riwayat Ahmad, Abu Dawud, At-Tirmizi, An-Nisa’i dan Ibnu Majah) Diharapkan apabila kita mengetahui kelebihan, kemuliaan dan keistimewaan yang ada pada hari Jumaat, maka kita hendaklah melipatgandakan amalan serta ibadah dalam usaha meningkatkan ketakwaan kepada Allah di samping meraih pahala berlipat ganda nilainya pada Jumaat.

can't wait till the class finish


HEY READERS!!


m so not in the mood. wat m feel ryte now juz wanna go HOME!! be wit my family n my beloved fwen really bright my day!



btw thanx to kak ida n kak hani for inviting me to muara angke...the food is sooo delicious..thanx again..



i'll be back this sunday wic is 21st december in the morning..can't wait anymore...not really i dun wanna stay here..i juz need sum fresh air in malayia! hope u guys understand wat i mean..

Wednesday, December 17, 2008

new experince..new life begin!!!



hujan yang turun membasahi bumi hari ini membawa satu dampak yang baru dalam hidupku. melihat aak-anak kecil mencari rezeki di kala hujan turun benar-benar menyentuh hati kecilku. anak seusia 9 hingga 15 tahun mengabdikan diri kepada yang memerlukan demi sesuap nasi. hanya bermodalkan sekaki payung anak yang rela basah dan tidak berselipar itu berlegar di ruang pusat membeli belah pasaraya untuk mencari rezeki


Hujan? mungkin ramai di luar sana tidak suka akan hari yang hujan. lecak, limpur, basah, kotor dan pelbagai lagi tanggapan yang bisa kita peroleh dari insan-insan yang sebenarnya tidak pernah anteng akan kehidupan orng sekeliling. mungkin kita tidak suka tetapi ada orng diluar sana mencari rezeki di kala hujan datang. kita tidak boleh mahukan sesuatu perkara berdasarkan kemahuan dan kehendak kitta semata-mata. fikirlah akan orng lain dan janganlah kita bersifat mementingkan diri sendiri.


menyusuri jalan-jalan sekitar blok M benar-baner membuka mataku sehingga air mata yang bergelinang di mata tidak dapat ku tahan lagi. aku bersyukur kepadamu ya Allah. walaupun aku pernah merungut kepada orng tua ku akan kekurangan yang ku rasakan, tetapi dengan kejadian yang berlaku hari ini aku sedar betapa bertuahnya aku kalau hendk dibandingkan dengan anak-anak seperti tadi. alhamdulillah aku bersyukur sangat.


aku sedar aku banyak melakukan silap dalam hidupku. usai solat maghrib aku berdoa agar diberikan taufiq dan hidayah kepadaku agar aku dapat kembali ke jalan yang benar dan lurus serta jalan yang diredhai Allah. sahabatku pernah berkata untuk menjadi seorng yang alim, ia tidak kira berapa banyak dosa yang telah dilakukan sebaliknya berapa banyak kali kita tangisi akan dosa yang telah kita lakukan. maksudnya terlalu dalam. aku sedar aku bukan la sempurna, aku manusia bisa yang sering alpa dan lalai tetapi aku akan cuba sedaya upaya untuk menjadi yang terbaik.


pada kejadian tdi juga aku sempat terkenangkan kedua orng tuaku. rasa sebak sangat sebab terkenangkan pengorbanan yang mereka telah lakukan. aku takut sangat aku tidak sempat untuk membalas jasa mereka. betul kata nad, terfikir jugak, bila2 je Allah boleh tarik nyawa… sekarang kte bley lagi gelak2 la.. Bley go on9(heh~)… mana tau inilah kali terakhir ngadap laptop… hurm… ingat maut kan sunat… tambah dalam mutabaah ibadah mengingati maut kay…
kepada teman-teman yang lain..sayangilah kedua orng tua anda kerana ada ada sebhagian orang dalam dunia ini tidak pernah merasakan kehadiran mereka.



Monday, December 15, 2008

tag by diana!!!



i've been tagged by diana..hehehe btw here it goes



1. 5 ciri lelaki/wanita idaman anda (5 characteristics of your dream guy/girl):

*berkulit cerah
*berbudi bahasa
*kurus
*sedap mata memandang
*hormat orng tue

2. 5 ciri lelaki/wanita yang tak pernah anda minati (5 characteristics of guy/girl that you never like):

*merokok
*pkaian xsenonoh
*mengade-ngade
*playgirl
*yg berlawanan yg soalan 1st...

3. 5 perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati (5 feelings you'd feel when you go out with the one that you like):

*nervous
*happy
*proud
*kadang2 malu2 anjing
*cover macho..hahahaha
4. 5 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda (5 places you wanna visit with your partner):

*pulau2 indah
*singapore
*tokyo
*KL TOWER
*bali

5. 5 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia (5 special things you'd give him/her):

*my heart
*my trust
*rantai n cincin
*hantaran..hehehhe
*and surprice

6. 5 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda (5 songs you'd sing to your partner):

*dealova
*ur my everything
hurm xtau la lg...bkn la kaki menyanyi sgt...melalak tau ler..hehehe

7. 5 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 5 perihal ini.WAJIB!!Mereka perlu diberitahu akan hal ini (5 friends that you tagged.A MUST!!They have to be informed of this):

*kak yana
*kak mala
*azlan
*kak mas
*epol


hurm soory la quite merapu sikit coz xde idea la..btw diana thanx for question..hehehe




~~~~so long people~~~~



Saturday, December 13, 2008

kene tag!!!

hi readers!!!


since kne tag ngan my beloved kak yana sooo kne la buat coz yg first one tu aku xbuat pon..hehehe sorry ye kak yana..xperasan..ok kali nie midie buat!

1.what is the relationship of you and him/her?
hurm aku nk jdkan kak yana sbg subject..(boley gtu) hehehhe
hurm the relationship of coz la bro n sis..hehehe
2.your 5 impressions towards him/her
*kind hearted
*very understanding sister
*penyayang
*gile shopping
*sweet
3.the most memorable things he/she had done for you?
die selalu bg nasihat kat saye..
4.the most memorable thing he/she have said to you?
"midie mesti nk bg hati midie kat seseorng yang hargai hati midie kan..."
5.if he/she become your lover,you wil..
hahahha...cm kelakar je...aku da anggap die cm kakak aku da..so xmungkin kot..hehhee

6.if he/she become ur enemy,you will...
trust me, it will NEVER HAPPEN!!
7.if she/he become ur lover,he/she has to improve her/his..
hmmm tabiat shoping yg mengganas...hehehehe
8.if he/she become ur enemy,the reason is..
hmmm mungkin misunderstanding kot..tp jarang la
9.the most desirable thing to do on him/her?
hmmm xterpikir plak..rsenye tering nk tgk kak yana ade bf n happy je..xmo sedey2!!
hehehhe
10.the overall impression about him/her?
she's nice n very kind hearted
11.how do you think people around you will feel about you?
midie ni gile2 kot n kkdng mengade-ngade..huhuh
12.the character of you for yourself is?
murah dgn senyuman..happy go lucky

13.on contrary,the character u hate about yourself is?
too sensitive...
14.the most ideal person that you wanna be is..
i wanna be like SITI NURHALIZA..die berjaya atas usaha die sendiri n dalam mencapai cita2 die die xpnh lupe asal usul die n agama s well..n die ckp terkenal dgn sopan santun n budi bahasa..
luv U CT
15.for the people who likes you,say something about them?
ade ke orng suke kat aku..huhuhu S.E.D.E.Y.
16.6 people to tag..
*epol
*kak mala
*frasy
*lan
*kak mas
*laila

17.who is number 2 is having relationship with?
hurm still searching..mayB???
18.is no 6 a female or male?
name pon laila...sah2 la p'puan
19.if no 3 and no 5 were together,would it be a good thing?
i dun think so...
20.how about no 5 and no 6?
mana boley!!! haram!
21.what is no 1 is studying about?
hurm not sure but sumthing to do wit computer
22.is no 4 single?
YES..tp xsure la available ke x?btol x lan..hehehhe
23.say something about no.3
hmm a gud, loyal, n smart fwen plus ade style la..hehe
***************** luv ya******************

IDR 800K??OMG!!!

hye readers~~~

rase lame plak xtulis blog nie..almaklumla hari2 bz ngan kehidupan sehari2 sebagai seorng mahasiswa..hehhee..btw nk cter la sumthing...(xigtla the xact date) aku tido n terdengar la bunyi deringan telefon rumah yang menjerit minta diangkat...hati terasa malasnya nak bangun coz da sdp tdo..hehehhe..then dek xdpt tahan ngan bunyi yang nyaring so nak xnak kne angkat gak la....angkat2 je dpt panggilan dr SPEEDY...die bg tahu yang byaran internet bln nie adalah sebnyak IDR 800K....aku yang td ala mamai2 gtu terus terkezut n terkesima sekali...pahal plak kan...kata gratis sebln (pengguna baru)!!!!!
so bincng punya bincang....die kata nnt die konfirmasi balik...hehehhehe...kalau la betol kne bayar IDR 800K tu..huhuhuh mne nk cr duit..hehehhehe tol x?

Wednesday, December 10, 2008


to my beloved housemate....


FAIZAL AIRUL



MAY ALL THE LUCK IN DIZ WORLD B UPON U...

B A GUD BOYFRIEND

HAVE A NICE DAY


LUV YA


Tuesday, December 9, 2008

i juz wanna go home

hye readers!!!

i miz my family and malaysia soooo much n i really can't wait till the day come!!
owh midie sabar ye..xlame lg...





wish i cud b beside my family ryte now

fyi i'll be back to malaysia on 21st december...taking air asia

depart from jakarta around 8.30am(kalau xkne delay) n hope will be landed safely around 11.30am...

soo selama cuti tu rse mcm2 nak buat...the most important thing is i wanna c my family n best fwen..god i miz them soo much!

hehehhehe

Sunday, December 7, 2008

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA


Aloha...

salam buat pembaca sekalian



dikesempatan ini aku nak ucpkan selamat hari raya aidiladha...

Wednesday, December 3, 2008

SMART N SWEET


MY LOVELY SISTER


to my beloved sister,
NUR EDAYU BT SAARI



HAPPY BIRTHDAY TO YOU

MAY ALL THE LUCK IN DIZ WORLD B UPON U....

I NOE THIS IS THE FIRST TYME M NOT BESIDE U DURING THE
CELEBRATION..

ALWAYS REMEBER THOUGH WE R FAR APART U R STILL MY BELOVED SISTER N I

LOVE U...

HEHEHE HOPE U ENJOY UR DAY N HAVE FUN OK???


I MIZ U!!





Saturday, November 29, 2008

Y?

stressfull week
this week cm moody sikit!! i dont noe wat happen actually...cpt sgt terasa ngan member...serius wei aku sensitive gler minggu nie...kalau xcye cbe g tnya hani!!
hehehhe

to all my fwen yg terkene tempias nye thousand of appologise from me..


bukan ape mungkin da penat dan letih dok jge hati orng je kan...hati aku ni xde orng pon nk kesah..panas la kan? spe xmarah..b4 nie mkn ajak je rmai2 tp all of a suddent aku tahu dr orng lain so dr situ aku terase... byk lagi sbnrnya tp xpayah la cter ...menda kecik je sebnrnya..tol x?juz need more attention kot???hahhaha



midie u r a big boy rye now!!!
jgn mnje2 sgt ye!!

xsume orng bley faham ko!!!






again...mintak maaf kat kwn yg terasa..bkn niat aku nk avoid korng mayB.........xtau la...lpekan ok..soorryy for evrything!





soo long

xoxo




Friday, November 28, 2008

i cant stop thinking of YOU...!!!
u cheered up my day before this n always made me smile..
truly from the bottom of my heart...I MIZZ YOU

love is sumthing dat can make people crazy on it..BEWARE OF PLAYING L.O.V.E

Dealova - once

Aku ingin menjadi mimpi indah,
dalam tidurmu...
Aku ingin menjadi sesuatu,
yang mungkin bisa kau rindu...
Karena, langkah merapuh, tanpa dirimu
Oh karena, hati t’lah letih
Aku ingin menjadi sesuatu,
yang s’lalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku, selalu memujamu
Tanpamu, sepinya waktu, merantai hati
Oh bayangmu, seakan-akan
[Reff]
Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada
[Bridge]
Hanya dirimu yang bisa,
membuatku tenang
Tanpa dirimu aku me-rasa, hilangdan sepi, dan sepi
[Reff] [2x]
Kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil, rinduku, padamu oo~…
Seperti udara yang ku hela kau se-lalu, ada
Selalu ada, kau selalu ada
Selalu ada, kau selalu ada
Sya Lalalala, lalalala
ALLOHA!!!





ryte after aku smyg jumaat aku, din, nik, n azuan(sorry kalau salah eja) g tolong kakak senior pindah rumah...diorng sume ade 6 orng..pindah umah banglo...keren jgk la..setahun IDR28 JUTA..ok la kalau kongsi 6 orng kan? berbaloi jgk la...heheh diorng 6 orng je barang mcm nk pindah 5 thn n xbalik2 lagi dah.!huhuh kalau x silap 3 kali trip lorry..hehehhe byk kan..??mne taknye teddy bear n bags together with kotak2 je dah satu trip..then peti ais, tv, printer hehehe more n more!!!


tp sumenyer bejalan lancar.. unfortunately aku xbley stay lame kat umah tu cz need to accompany lan g shopping kat PIM beli barang..hehehe



here some photos that i took:


barang2 kakak2 senior..


kotak2 n bbrapa rak..


KELAKAR: our beloved sproting kak yaya naik lorry!!! believe it

ni la lorry kak yaya naik..heheheh

hurm thats all...soo tired n need to sleep early..take care..

salam!

~xoxo~

Thursday, November 27, 2008

feeling down???

hye readers!








i feel sooooo down wen i knew my BIOLOGY 1 marks!


shame on U midie..huhuh


i rase i boley buat paper tu xtau plak dpt marks cmni...uhuhuhu


mungkin ade hikmah disebaliknya kan?


dala Al Quraan ada menyebut





"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."- Surah Al-Imran ayat 139





its ok midie..mungkin markah tu dpat meemberi kesedaran kat kamu bahawa menyusun tangga ke angkasa itu bukanlah satu pekerjaan yg mudah ok...teruskan usaha n i believe u can do it!!!

believe in urself dear..chayok2!!!


yesterday i walked around kebayoran lama, indonesia to buy fridge..heheh n suddenly i saw this UMBRELLA...

omg i wonder how cud this umbrella cud b here...

mayB pendatang yg kne halau bawak kot..hehehehehe

Sunday, November 23, 2008

~songbird~

the greatest singer ever...hehehehe

i luv U siti nurhaliza..u r the asia's songbird..

Saturday, November 22, 2008

sooo.........

as i woke up late this morning...my day starts to turn too rush...evrything goes soo fast so that i'll n my housemate could make it on time to the class early this morning..huuhu we make it...the dosen still not in the class...

today i've got agama islam n diskusi fizik...i love my physic lecturer (ibu oolly)..she is very talented in teaching, she makes the students feel interested to learnthe material that she gave. plus she's very2 "semangat" during teaching n i love her style..hahahhaha
my class finished at 1100 then i lunch with kak mimie, din pejal n hani...we bought our lunch at warteg then ate at the ussual place(sorry no picS taken)hehehehhehe
hrum after that me n my fwen (hani lan din riz syaf) planned to go to TRISAKTI to buy teeth complete with the root. unfortunately our plan cancelled last minutes..hehhehei felt sooo boring coz really 2 tak au nak buat ape...suddenly hani n syaf came to my house..diorng pkai cantik2!!nk g mne e?heheheheafter several discussion i agree to follow hem to go to plaza bintaro..our plan nk beli ink hani n nk survey printer utk syaf n also the interesting part watching muuuvie!!!hehehheheewe decided to watch P2...
here some pics boutthe movie!!!

THE ONLY THING MORE TERRIFYING THAN BEING ALONE IS DISCOVERING THAT YOU'RE NOT ALONE

P2

here the SInopsis bout the muvie

"Most people who have been alone in a parking garage have probably felt vulnerable to an attacker amidst the silence of the cold concrete walls, but what would you do if your assailant were the attendant? That's the question posed by P2, which fits into that sub-genre of thrillers that unfold in one primary location (think Mario Bava's KIDNAPPED, PHONE BOOTH, or WIND CHILL). The script, co-written by Alexandre Aja (THE HILLS HAVE EYES, HIGH TENSION), Franck Khalfoun, and Gregory Levasseur, offers a basic cat-and-mouse tale with a couple of jolts of bone-rattling gore. It's Christmas Eve, and young New York executive Angela (Rachel Nichols) is the last to leave her office before heading to New Jersey for a holiday with the family. Already late, she is dismayed to find that her car won't start. The handsome, seemingly helpful garage attendant, Thomas (Wes Bentley), checks out the car for her, but to no avail. The next thing she knows, Angela wakes up in the garage office in a dress, chained to a chair, with a Christmas dinner laid out before her. Thomas has been watching her for a long time, and with everyone else gone for Christmas, he finally has her alone. Angela will have to fight with everything she has to make it through to Christmas morning. Under the first-time direction of co-screenwriter Khalfoun, P2 is a solid thriller that delivers ample action, despite being an amped-up two-person stage play. Nichols is an appealing heroine in a physically demanding role, while Bentley's wacko Thomas never veers into cartoonishness. This isn't one for the SAW crowd, though the two brief moments of splatter are certainly of that gross-out caliber. Vintage Christmas songs are also used to strong effect. "

ok lanot bad but the "latar mcm streotype la" mcm da bley agak!!hehehhe3 stars!

MCD????


mc chiken
nuggets..heheheh
actually aku kuar ni jugak coz terigin sgt nk mkn MCd..tp kat plaza bintaro xde...so kami g amik teksi g sektor 9..


hehehhe sygnya pejal xnk ikot..die nak balik coz ade taklim..so aku hani n syaf je la...b4 nak balik tu hani ade kata die nak beli kertas a4...yg aku peliknya die nk msk kedai ni:




aku n syaf punya la gelak gler..hahahhahahahani ni lawak la!!heheheheh btw jgn marah ye..so aku lpk mcD sampai kol 2100..heheheh kenyang hehehelps tu kami pon balik la...

tu hani again...jgn marah ye..hehehehn ape yg terjadi kat dalam teksi mse on da way balik tu rahsia ye..hehehe i trust u!!hehehehhe
so long
~~xoxo~~

Friday, November 21, 2008

shopping in bandung!!!

ni baru sikit je ni.....




fun, syok, hbs duit, happy giler...tu la gambaran perasaan aku within2 days kat bandung.OMG its really heaven kat sana...wat else do u xpact...that place is built for people who love to shop- BANDUNG!

hurm for ur information my parents datang ke indonesia juz to visit their only one beloved handsome smart son n nak tgk the way i live here in jakarta. Their're here for 5 days n they live at my house in bintaro jakarta selatan. hmmm ryte after i picked up my parents at the airport i feel so happy n missed themm ssoooooo much...i hug my mom n my dad n kiss my lovely sister..hehehe..suddenly drops of tears running down on my chicks..it is sign of happiness!



we took a blue bird taxi n went back to my house....during the journey i ask my dad



"abah nak g mana je kat jakarta nie...abg ade kelas..???" i asked



my dad answered"abah nak g bandung la....abg x free ke?"

after several discussion i agreed to bring my family to bandung with some help from kak shazu n kak yana!!!(thanx )



abah n mama smpai hari AHAD......mlm ahad tu g bawak mkn kat KINGS CORNER...my dad loves the teh tarik...hehehhee

the next day i g kuliah cm bese...in the morning je kuliah ptg bawak family g pondok indah..hahahah..xde beli pape pon..juz window shoping, nk beza kan harga KL n jakarta..oops lupe plak mama ade bli perfume..tp da lpe la pe jenama die but seius wangi...mmg my momnye taste la..

so hr selasa....lps je hbs kuliah terus gerak ke BTC (BINTARO TRADE CENTER) tmpat amik van utk ke bandung! the journey ambil masa 3 jam la....but the driver bawak laju gile...serius laju...hehehe mayB kak yana, kak shazu n kak thirah tau!!! sampai2 bandung, seperti dijanjikan kami djmpt oleh sepupu kak shazu(abg fauzan) dgn kereta avanza...supir die name ape tah lpe la..lps tu kami gerak g RUMAH MODE- the famous factory outlet in bandung..kalau tak g kat sini mmg xsah!

shoping punya shoping xsedar da pukul 830 malam!!!
hehehehe ...then we heading to d'cost seafood to have dinner togethr with bg fauzan...after makan we'll check in hotel...tp lpe la nama hotel tu..dr luar nmpak biasa je tp ble masuk gmpak jgk la...hehehehhe

keesokan harinya bgn pagi breakfast then terus gerak pasar baru...around 0830..hurm sampai2 je the shops are still close..so kitorng on jalajn2 je la..we'all da decide kedai mana yg nak g according to abg fauzan la...these are the kedai that we shud go b'coz its MORE cheaper

1. toko rizky- telekung/mukena/alat2 sembahyang

2. toko batik ahmad

3. rumah batik

juz mention u adalah sedara M_ _ _ huhuhuh harga borong beb! mmg xkan dapat kat kedai lain mama beli telekung banyak...telekung je 7 mama beli..hehehe mmg borong la..heheh nk dipendek kan cerita mmg kami borong hbs la kat psar baru tue..huhuhu rsenye setiap kedai hmpir IDR 1juta...hehehhe u cant get this price at malaysia!

pas hbs borng ka pasar aru tyme to go to jalan dago n jalan riau!!! tyme ni aku n abah la byk borng..abh beli kemeja n jeans banyak...mama n adik bli bju n blouse...tp serius aku n abah la plg byk bli...fair la kan kat pasar baru tu aku xbli pape pon...smpai kat FOS its my turn la..hehehehhehe..bak kata abg fauzan rugi kalau x shopping kalau dtg bandung!

kitorng ade kat jalan riau n dago tu sampai kol 6 ptg...then after tooo tired of walking along the street kami decide da nak g terminal xtrans n lepak2 kat situ..heheheh tepat jam 8 mlm kami tinggalkan bandung dgn rasa puas hati..hehhehe..abh katakalau ade mase lg abh n mama nk dtg lg! hhehehhe

arrive at jakarta aroud 2230...sooo capek..call teksi..smpai rumah trus BOOM TDOR! ngantok siut..esknye da la kuliah chemistry...huhuhuhuh..mama n abah trus packing barang coz diorng nak balik esk..ehehhehe..aku da surrender da..

keesokkan harinya aku ke kuliah cm biasa..hehehe tp aku g kimia je la.kewarganegaraan aku ponteng...tp aku ponteng bersbab ok..aku nk hantar family g airport..hehehe..my family's flight kol 1430(kalau xsalah la)..hurm ALHAMDULILLAH sume berjalan baik.mama n abah sampai malaysia jam 1830..

i juz wanna say thank you sooo much to my beloved family yg sudi dtg ke indonesia untuk lps rindu ngan abg..heheheh...tq..n kpd sume2 yg terlibat mse family midie dtg time kacih byk2.. thankiu sgt2 ye...

Thursday, October 30, 2008

Surat Cinta Lawak dan Sadis


“Valentine hari tu ayang tanya tang mane
kite sayang kat ayang. Time
tu kite tak dapat nak jawab. Semalam
ayang merajuk ngan kite, kite dah
penat nak layan. Ayang call kat kite
kite malas nak jawab. Tang mane
erk kite sayang kat ayang? Semalaman
kite duk pk soalan tu. Pernah ke?
Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj
Mahal. Sayang kite kat ayang
sangatla kerdil. Sebab tu la ayang
selalu merajuk erk? Tak tahula,
setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap
sem kite dapat Anugerah Dekan.
Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem
kite repeat paper. Sebelum kenal
ngan ayang kite belajar pakai duit
biasiswa, lepas kenal ngan ayang,
keluar makan lagi nak mintak duit ngan
emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je
kat ayang Kalau ade 2 buah
epal, kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan
tang badan ikan tu, kite pula
makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite
tak pernah kutuk ayang tak
cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi
nak kutuk ngan member depan
kite, kata kite tak hensem langsung.
Erra Fazira berlalu depan mata,
kite diam je. Takut kalau puji kang
ayang marah. Mat Indon duk depan
Sogo ayang gi ngorat time kite gi
tandas. Siap mintak nombor tepon
depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe
nak makan Starbucks, kite
tipu kite dah kenyang, padahal bile dah
sampai kat umah kite makan mee
maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak
pernah ade girlfriend. Selepas
ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi
ayang ada 20 boyfriend
kesemua nya. Kite tak pernah marah ayang
plagirl, dah tu ayang kata
kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang
cium terus tak pernah tanya
pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang,
lepas tanye lagi nak kene
reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar
muka kite, cubit peha kite,
kite tak pernah tengking sekali pun,
apatah lagi nak cubit, nak
tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh
cinta ngan laki lain, kite nak
buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki
tu. Tapi bile kite tanya kalau
kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang
nak buat ape, ayang kata nak
bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan
nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang
harga RM300 kite kate harga
RM30. Ayang beli jam tangan kat kite
harga RM30 ayang kate harga
RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi
hadiah kat ayang, tapi setiap tahun
birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Kite rosakkan headphone walkmen
ayang, kite ganti satu discman
baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang
buat derk je.

13. Sekali ayang demam, kite kene diet
2kg nak jaga ayang. Sekali kite
demam, ayang tambah berat 2kg sebab
abiskan makanan kite.

14. Kite tak pernah kata ayang pendek,
ayang marah kite tinggi sangat,
member ayang ketawakan ayang.

15. Ayang datang umah kite, kite tido
sofa, kite datang umah ayang,
kite gak yang tido kat sofa.

16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan
ayang. Mak ayang tak pernah
ajak kite makan kat umah ayang walau
sekalipun.

17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi
anak kucing yang paling cute
kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing
tu dah mati. Ayang tak kate pa
pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah
dekat mati kat kite, 2 hari kite
bela dah mati. Ayang kata nak bunuh
semua anak kucing kite.

18. Ayang kalau nak pakai duit kite,
terus ambil takyah bagitau. 30 ke
80 ke seratus ke selagi wallet kite ade
duit. Aritu kite nak pinjam 10
ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang
kate kite kedekut.

19. Birthday ayang kite tak pernah
terlupe. Birthday kite arini ayang
tak pernah ingat…

Tuesday, October 21, 2008

I LOVE MY MOM....




BUATMU IBU...
Ibu bergenang air mataku
terbayang wajahmu yang redup sayu
kudusnya kasih yang engkau hamparkan
bagaikan laut yang tak bertepian
Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa
Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu
Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku
Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan
Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...
Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu

Sunday, October 19, 2008

it is a FACT...

What i'm thinking ryte now is....










to ALL my FRIENDS!!!




MRSM KKB 05/06

MOESTOPORIANZ 08

MALACCA MATRICULATION COLLEGE 07/08




A friend is someone

who knows the song in your heart

and can sing it back to you

when you have forgotten the words.

Don't walk in front of me,

I may not follow.

Don't walk behind me,

I may not lead.

Walk beside me and be MY FRIEND...

bunga bukan sekuntuM kumBanG bkn SeekoR

Jika awan melindungi matahari, jangan meratap....
kerana nanti akan menjelma pelangi dan kalau langit bagaikan runtuh,
jangan menangis.....
itu hanyalah satu mimpi. Jika kau menyayangi seseorang, biarkanlah dia pergi........
jika dia menyayangi dirimu, dia pasti akan kembali.........
Siang akan sepi tanpa mentari,
malam tiada seri tanpa rembulan,
hidup akan sunyi tanpa teman,
hati tiada erti tanpa iman...('';)

Saturday, October 18, 2008

BILA KITA SAYANG ORaNG TU......

Bila kita syg org tu
Kita terima je apa yg org tu kata
Tp bila dia kata kat kita?
Hati kata takpe manusia tak perfect....

Bila kita syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x pe
Tp bila dia tnggu kita???dia mrh2
Hati kata ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu....

Bila kita syg org tu
Kita x tdo pn x pe lyn dia yg tgh bosan,Tp bila kita bosan
Ada dia lyn kita?
Hati kata x pe dia busy kot.....

Bila kita syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita diam je
Tp dia heboh 1 dunia
HAti kata x pe, dia tension tu.....

Bila kita syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org len
Bila jd cm2, x pe
HAti kata, x pe, lyn je, kwn dia,
kwn kita gak....

Bila kita syg org tu
Kita bercerita dgn dia,ibarat crita ngan
tunggul lg baik
Tp bila dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite ingt
Hati kata x pe syg la katakn...

Bila kita syg org tu
Kita n dia lapar
Tp kita bg sume roti kita kat dia
Hati kata, ala jagalh Hati dia, sian dia...

Bila kita syg org tu
Kita sanggup bg dia rest bila dia letih,
Tp bila kita letih, dia srh jugak
kita lyn dia bila dia bosan
Adil ker?
Hati kata, ala bukan selalu pun..

Bila kita syg org tu
Kita jadi cam org gila apbla dengar dia sakit,
Tp bila kita sakit,Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikanhari kesakitan kita,
Hati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam....

Bila kita syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp gaban
Hati kata x pe, dia mmg cm2 kene lah trima..

Bila kita syg org tu
Kita x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kita,
Hati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Bila kita syg org tu
Kita snggup tngglkn dia selama2nya
untk dia bhgia
Tp adakah dia tahu pngrbanan yg kitalakukan itu???...







kadang-kadang diri ini merasakan bahawa mendiamkan diri seribu kali lebih baik dari bersuara..biarlah kita meminati seseorng itu tanpa mengucapkannya..mungkin itu yang terbaik buat masa ini!!! =-/

5 Human Wonders....worth seeing!!!

Highest Bridge
THE MILLAU VIADUCT is part of the new E11 expressway connecting Paris and Barcelona and features the highest bridge piers ever constructed. The tallest is 240 meters high and the overall height will be an impressive 336 meters, making this the highest bridge in the world.

Parking at Germany!!




First air conditioned bus station in Dubai



World Fastest Elavator in world tallest Building!!


Toshiba Elevator and Building Systems Corp announced the installation of the world's fastest passenger elevator just exactly where it is needed - in Taipei 101, the world's tallest building. The elevator runs at a top speed of 1,010 meters per minute when ascending (600 meters per minute on the way down), which works out to 60.6 kilometers per hour. The Elevator can go from the 5th floor to the 89th floor in 39 seconds. The world's fastest elevator offers the following new technologies: * The world's first pressure control system, which adjusts the atmospheric pressure inside a car by using suction and discharge blowers, preventing those riding inside the car experiencing 'ear popping'














The World's First All-glass Undersea Restaurant Opens 15 th April marks the day that the first ever all-glass undersea restaurant in the world opens its doors for business at the Hilton Maldives Resort & Spa. It will sit five meters below the waves of the Indian Ocean, surrounded by a vibrant coral reef and encased in clear acrylic offering diners 270-degrees of panoramic underwater views.




"We have used aquarium technology to put diners face-to-face with the stunning underwater environment of the Maldives", says Carsten Schieck, General Manager of Hilton Maldives Resort & Spa. "Our guests always comment on being blown aw ay by the colour, clarity, and beauty of the underwater world in the Maldives, so it seemed the perfect idea to build a restaurant where diners can experience fine cuisine and take time to enjoy the views - without ever getting their feet wet."



Created by MJ Murphy Ltd, a design consultancy based in New Zealand, Ithaa's distinctive feature is the use of curved transparent acrylic walls and roof, similar to those used in aquarium attractions.




"The fact that the entire restaurant except for the floor is made of clear ac rylic makes this unique in the world," continues Schieck, "We are currently planting a coral garden on the reef to add to the spectacular views of the rays, sharks and many colorful fish that live around the area".